Populära Laddboxar

Populära laddboxar för eldrivna fordon

Om man inte är särskilt särskilt påläst när det kommer till marknaden för laddboxar kan det vara ytterst svårt att på förhand avgöra vilken typ av modell som lämpar sig just för ens egna behov. 

För att hjälpa dig på traven ämnar vi i denna guide recensera fem av de mest populära laddboxar för eldrivna fordon vilka erbjuds till konsumenter på den svenska marknaden.

Vilken laddbox som av experten anses vara "bäst" behöver nödvändigtvis ej var mest adekvat för dina behov. Just därför behöver man läsa på gällande de olika modellerna för att bilda sig en objektiv bild kring vilket av laddboxar matchar ens egna krav.

Vilken typ av laddbox anses vara bäst i test?

När det kommer till den bästa laddboxen för närvarande delas förstaplatsen av Easee Home och Zaptec Go. Båda erbjuder b.la en effekt om 22kW, samtidigt som leverantör erbjuder en intuitiv app där vederbörande kan välja att fjärrstyra laddningsprocessen.

Nedan finner du en övergripande lista gällande de mest populära laddboxar för närvarande. Vänligen uppmärksamma att vi ämnar recensera vav och en av dessa mer ingående lite senare i denna guide:

 • Zaptec Go: 22 kW
 • Charge Amps Halo: 11 kW
 • Easee Home: 22 kW
 • Charge Amps Aura: 22 kW (2x)
 • Garo GLB: 22 kW

Detaljerad granskning av populära laddboxar

Härnäst ämnar vi granska i detalj de ovan nämnda modellerna av laddboxar, där vi b.la diskuterar deras prestanda, funktioner, designutförande m.fl. För att kunna förbli objektiva inom sammanhanget ämnar vi även belysa de vanligaste för- och nackdelar vilka härleds till respektive laddbox.

Zaptec Go

Modellen Zaptec Go kännetecknas av att en exceptionellt slimmad design, inklusive det faktum att den klassas som kompatibel med de flesta elfordon vilka återfinns på marknaden för närvarande.

Nyligen utsåg Norges Automobil-Forbund (NAF) Zaptec Go som marknadens bästa laddbox för närvarande. Man baserade sin bedömning på tio kriterier där man b.la utvärderade prestanda, säkerhet, design, pris m.fl.

Laddboxen har tillverkats för att klara av de nordiska förhållandena, något som rent konkret återspeglas av temperaturen i form av -30 ända upp till 40+ Celsius. Ett annat intressant element är att Zaptec Go är 80% mindre än de laddboxar vilka ingick i NAF-analysen.

POSITIVT

 • Kan användas för laddning av de flesta elfordon på marknaden
 • Anses vara en av de mest kompakta laddboxar på marknaden (22 kW)
 • Appen återspeglas av en hög användarvänlighet och funktionalitet
 • Cirka 80% mindre än likvärdiga laddboxar från konkurrerande varumärken
 • Laddkabeln kan låsas fast i ladduttaget via den kostnadsfria Zaptec-appen

MINDRE BRA

 • Laddboxen tillverkas ej med en lastbalanserare utan erbjuds som en tilläggstjänst

Tillverkare:

Zaptec

Modellbeteckning:

Go

Max. effekt:

22 KW

Reglerbar:

Ja

Kontakt:

Uttag

Ladduttag:

Typ 1 och Typ 3

Kabellängd:

7,5 m

IP-klass:

IP54

RFID-läsare:

Ja

App:

Ja

Molnbaserad:

Wi-Fi

Vikt:

1,3 kg

 

Charge Amps Halo

Modellen Halo från Charge Amps återspeglas av en ytterst kompakt och kraftfull laddbox som klarar det mesta. Det hela har specifikt utvecklats för det nordiska förhållanden – något som i sin tur innebär att Halo står sig mot vind, regn, snö med bravur.

Varje enskild detalj har utvecklats med en hög eftertanke. Laddboxen har utrustats med en kraftfull molntjänst, något som erbjuder möjligheten att fjärrstyra och övervaka laddningsprocessen via den intuitiva appen. Halo har stöd för både 1- och 3-fas, med en maximal effekt om 11 kW.

POSITIVT

 • Möjligheten att fjärrstyra laddningen via en intuitiv app
 • Tillverkas med stöd för både typ 1 och typ 3
 • Tillverkad med fokus på de nordiska väderförhållandena
 • Stilren, modern och visuellt tilltalande design utförande

MINDRE BRA

 • Ej utrustad med möjligheten att koppla upp sig via 4G-nätet
 • Ladduttaget kan vara svårt att komma ut i vissa situationer

Tillverkare:

Charge Amps

Modellbeteckning:

Halo

Max. effekt:

11 kW

Reglerbar:

Ja

Kontakt:

Kabel

Ladduttag:

Typ 1 och Typ 3

Kabellängd:

7,5 m

IP-klassning:

IP-66

RFID-läsare:

Ja

App:

Ja

Molnbaserad:

Wi-Fi

Vikt:

4 kg

 

Easee Home

När det kommer till Easee Home återspeglas modellen som en av de bästsäljande laddboxar när det kommer till den svenska marknaden. En av de mest iögonfallande detaljerna återspeglas i form av en kompakt storlek, något som innebär att laddboxen kräver minimalt med plats.

Modellen återspeglas även av ett antal avancerade funktioner, något som i sin tur gör den ideal även för de mest inbitna tekniknördarna! Här hittar man b.la möjligheten till att nyttja en RFID-tagg, låsa kabeln under tiden som elfordonet laddas, fjärrstyrning m.fl.

För att lämpa sig med estetiken hos den existerande fastigheten kan Easee Home beställas i fem olika färger. Det ska även nämnas att den höga effekten i kombination med den låga priset gör Easee Home till ett hett villebråd bland alla privatkonsumenter!

POSITIVT

 • Förhållandevis låg pris trots en hög kvalitet
 • Erbjuder möjligheten till fjärrstyrning via intuitiv app
 • Projicera en maximal effekt i form av 22 kW (kilowatt)
 • Kan beställas i mer än fem olika färger
 • En stilren, modern och framför allt diskret design

MINDRE BRA

 • Den externa höjer uppfattas som aningen plastig.

 

Tillverkare:

Easee

Modellbeteckning:

Home

Max. effekt:

22 KW

Reglerbar:

Ja

Kontakt:

Uttag

Ladduttag:

Typ-1 och Typ 2

Kabellängd:

5 m

IP-klassning:

IP54

RFID-läsare:

Ja

App:

Ja

Molnbaserad:

Ja

Vikt:

 

Charge Amps Aura

Aura modellen från Charge Amps är den enda laddboxen i vår lista som projiceras i form av en laddbox med dubbla uttag, Det hela erbjuder vederbörande möjligheten att ladda två elfordon på en samma gång till en maximal effekt om 22 KW per uttag.

Laddboxen lämpar sig således för alla de privatkonsumenter vilka har planer på att införskaffa två elfordon senare i framtiden. Det hela erbjuder möjligheten till att gardera sig mot att behöva låta installera ett nytt ladduttag.

En av de mest anmärkningsvärda aspekterna med Charge Amps Aura är det faktum att modellen tillverkas med återvunnen aluminium, samtidigt som den projiceras i form av en minimalistiskt orienterade design.

POSITIVT

 • Framtidssäkrad via dubbla 22kW ladduttag
 • Minimalistiskt, kompakt och stilren design
 • Tillverkas huvudsakligen av återvunnen aluminium
 • Möjligheten att "hyra ut" den andra ladduttaget
 • Kan styras via en intuitiv och användarvänlig app

MINDRE BRA

 • Ganska dyr i jämförelse vid inköp av två separata laddboxar
 • Erbjuder ej möjligheten till 4G i grundutförandet

 

Tillverkare:

Charge Amps

Modellbeteckning:

Aura

Max. effekt:

2 x 22 kW

Reglerbar:

Ja

Kontakt:

Uttag

Ladduttag:

Typ-1 och Typ 2

Kabellängd:

5 m

IP-klassning:

IP54

RFID-läsare:

Ja

App:

Ja

Molnbaserad:

Ja

Vikt:

1,5 kgGaro GLB

En av de mindre namnkunniga laddboxar återspeglas i form av GLB från Garo. Enheten erbjuder möjligheten till att fjärrstyra laddningen genom att nyttja WiFi-modulen. Det hela kan åberopas via en webbläsare och kräver således ej en app. 

Det hela projiceras av en rad smarta funktioner vilka härleds till b.la schemaläggning av laddning, översikt av den rådande elförbrukningen, m.fl. Garo GLB är betydligt mer robust i jämförelse med de konkurrerande modeller som återspeglas i denna guide. 

I och med den robusta designen gör den ideal att nyttjas av både privata hushåll och kommersiella laddpunkter. Dock sänker den korta garantin i form av endast 1 år det totala betyget.

Tillverkare:

Garo

Modellbeteckning:

GLB

Max. effekt:

22 kW

Reglerbar:

Ja

Kontakt:

Uttag

Ladduttag:

Typ-1 och Typ 2

Kabellängd:

5 m

IP-klassning:

IP54

RFID-läsare:

Ja

App:

Ja

Molnbaserad:

Ja

Vikt:

1,5 kg

 

POSITIVT

 • Har stöd för elfordon med ladduttag av typ 1 och typ 2
 • Kräver ej en extra app för att fjärrstyra laddningen
 • Lämpar sig både för privata hushåll och kommersiella laddstationer

MINDRE BRA

 • Erbjuder en förhållandevis kort garanti i form av 1 år

Kriterier vid valet av populära laddboxar

För att välja ut de populäraste laddboxar på marknaden för närvarande har vi valt att tillämpa sex kriterier vilka vi anser utgöra kärndelarna när det kommer till valet av laddbox. För att vi ska bredda din förståelse för ämnet i fråga ämnar iv härnäst belysa var och en av kriterierna på en övergripande nivå:

 • Effekt: För att mäta effekten hos de laddboxar vilka återspeglas på den svenska marknaden använder sig leverantörerna av kW – kilowatt. Hur stor effekt som man ska välja bestäms av den kapacitet som ens nuvarande elfordon klarar av, men även fastighetens huvudsäkring.≤
 • Kompabilitet: En laddbox behöver vara kompatibel både med vederbörande elfordon och den huvudsäkring som den ämnas installeras hos. För att återspegla ett konkret exempel kommer en laddbox som har en effekt på 3,7 kW att använda sig av totalt 16A – något som för övrigt räcker mer än väl för de flesta elbilsägare. Det ska även nämnas att en huvudsäkring hos en genomsnittlig villa återspeglas av 20A – 25 A. 

 

 • Funktioner: Många av dagens laddboxar har utrustats med en rad smarta funktioner vilka ämnar underlätta laddningen. Några av de vanligaste återspeglas av förmåga att ladda fordonet under tiden när kostnad för el är som lägst, möjligheten att koppla upp sig via WiFi, molntjänst m.fl. Även om man ej nyttjar alla funktioner direkt kan de komma väl tillhands senare i framtiden.

 

 • Lastbalansering: En av de viktigaste aspekterna med en laddbox härleds till en lastbalanserare. Det hela ämnar "balansera" en elförbrukning som nyttjas vid laddning och de apparater vilka återfinns i hushållet. En annan aspekt som lastbalanseraren hjälper till att förhindra är överbelastning av fastighetens huvudsäkring – något som även förhindrar risken för bränder.

 

 • Design: Den estetiska aspekten spelare en lika viktig roll som den funktionella. Just därför behöver en laddbox vara kompakt, stilren omen framförallt kunna integreras adekvat med fastigheten utan att den upplevs som iögonfallande. Helst bör laddboxen föra en anonym tillvaro och ej nödvändigtvis dra till sig uppmärksamhet vid första anblicken.

 

 • Pris: Även om priset spela en viktig roll bör man som konsument ej stirra sig blint på hundralappar. Istället ska man fokusera på att investera en laddbox som uppfyller de behov man har för närvarande, samtidigt som den även garderar en mot framtida förändringar när det kommer till marknaden för laddboxar.

 

 • Garanti: En laddbox som återspeglas av en lång garanti antyder om en produkt som återspeglas av en hög kvalitet. Faktum är att ju längre garanti, desto mer säker kan man vara på att laddboxen håller vad den lovar. Det ska dock nämnas att produktgarantin vanligtvis avser de komponenter som laddboxen utgörs av.

 

Ovanstående definierar de primära kriterier vilka vi tillämpas för att komma fram till mest populär laddboxar på marknaden.

 

Vanliga frågor

Härnäst ämnar vi besvara de frågor som våra läsare tenderar att ha när det kommer till populära laddboxar.

 

Vilken typ av laddbox bör man välja?

Den laddbox som man väljer i slutändan behöver först och främst passa den nuvarande huvudsäkring som återspeglas hos vederbörande fastighet. Vår rekommendation är att alltid fokusera på att välja en laddbox som återspeglas av en hög laddeffekt. Det hela kommer b.la att medför att man slipper bemöda sig med att byta laddbox i samband med valet att införskaffa ettt elfordon som projiceras av en högre kapacitet.

 

Bör man fokusera på att köpa en laddbox med eller utan en lastbalanserare?

När det kommer till ovanstående frågeställning är det smartare att fokusera på att köpa in en laddbox som återspeglas av en lastbalanserare. Det hela kommer gardera dig mot framtida problem, samtidigt som du slipper överbelastas din huvudsäkring och tillika fastighetens elnät. Det ska även understrykas att man kan även välja att öka effekten utan att behöva anamma några extra installationsförfarande.

 

Klarar man sig utan en lastbalanserare?

Även om det rent tekniskt går att ladda elfordonet utan lastbalanserare, bör man dock fokusera på att låta integrera en sådan i den befintliga installationen. Det hela kommer förhindra problem vilka härleds till överbelastningar av fastigheten huvudsäkring, samtidigt som den även maximerar den effekt som man kan ladda med. De laddboxar vilka ej utrustas med lastbalanserare erbjuder vanligtvis det hela i form av en tilläggstjänst.

 

Är dyrare laddboxar alltid bättre?

Även om man "vanligtvis" får det man betalar för, innebär det hela ej dock att en dyrare laddbox är bättre än den billigare modellen. Ett av de mer konkreta exemplen på det hela återspeglas av b.la Easee Home. Det hela står sig som en av de laddboxar med den gästa priset som recenserats i vår guide, samtidigt som den står sig väl även mot de dyrare varianterna.

Kundvagn
På evfactory.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse och ge dig ytterligare funktionalitet.
Börja skriva för att se produkter du letar efter.
Butik
0 artiklar Varukorg

Enkelt & smidigt

EV:Factorys
Allt-i-ett-lösning

Alla laddpaket innehåller allt som behövs 
för en komplett laddlösning (inkl. installation).

Under respektive produkt kan du se exakt vad som ingår i paketet. För att se våra olika paketlösningar klicka på butiken nedan.

Enkelt & smidigt

EV:Factorys
Allt-i-ett-lösningen

Alla laddpaket innehåller allt som behövs för en komplett laddlösning.