Zaptec Go eller Easee?

Zaptec Go eller Easee Home kan kännas som ett svårt val för många. Som tur är kan vi hjälpa dig välja rätt laddare.

För oss är Zaptec Go är det självklara alternativet och här på sidan kommer vi berätta varför. 

Överlag är båda laddarna väldigt lika. Huvudanledningen till varför du borde köpa en Zaptec Go istället för en Easee Home är att Easee i dagsläget har stora säkerhetsbrister i sina laddare. Faktum är att sedan mars 2023 har de ett försäljningstopp på sina laddboxar i Sverige. 

Låt oss ta en närmare titt på båda laddarna och se hur de skiljer sig. Men låt oss börja med vår sammanfattning.

Zaptec go evfactory
Kom igång med din laddning på en gång

Billigaste Zaptec Go paketet hittar du här på Evfactory

Zaptec Go är en av de populäraste laddarna just nu som passar alla elbilar och laddhybrider. Därför har vi tagit fram marknadens bästa och billigaste paket.

Du får allt du behöver för att börja ladda din elbil. I paketet ingår Zaptec Go i valfri färg, inklusive installation, upp till 7 meter laddkabel, lastbalansering för 9 790 kr efter grönt avdrag.

Läs mer om hur vi sätter våra priser och varför vårt paketpris är ett av de billigaste och på marknaden!

 

Zaptec Go vs Easee sammanfattning

🏆 Zaptec Go är det självklara valet

Om du är osäker på om du ska välja Zaptec eller Easee så är du på rätt plats. För oss så är Zaptec Go det självklara valet när allt är inräknat. Både Zaptec Go och Easee Home är väldigt bra laddare men säkerhetsbristerna hos Easee gör att Zaptec Go är den laddboxen som du borde välja. Det bästa av allt är att du kan ladda alla elbilar och laddhybrider med den!

🚫 Easee får inte säljas för tillfället

Easee får i dagsläget inte säljas i Sverige. Detta efter att Elsäkerhetsmyndigheten infört ett försäljningsstopp på båda elbilsladdarna Easee Home och Easee Charge.

⚠️ Easee jordfelsbrytarlösning och DC-skydd uppfyller inte kraven

Anledningen till stoppet är att laddarna har fel typ av jordfelsbrytare och att DC-skyddet inte uppfyller rätt krav. Risken är med andra ord att jordfelsbrytaren inte kommer fungera.

🔋 Rent tekniskt är laddarna likvärdiga

Förutom säkerhetsbristerna är båda laddarna väldigt lika. De har samma kapacitet och är båda väldigt enkla och användarvänliga. Båda laddarna är prisvärda och fungerar på alla bilar.
 

🔥 Zaptec Go populärast just nu

Easee Home var länge den populäraste laddaren men nu skulle vi säga att Zaptec Go har tagit över tronen. Det är inte så konstigt med tanke på att den kostar lite sett till konkurrenterna men är väldigt kraftfull.

💰 Billigast här på Evfactory

Vi har ordnat ett fantastiskt paket där du får allt du behöver för att ladda din elbil med en Zaptec Go till marknadens billigaste prist. Det betyder att du får alla tillbehör som behövs, installation och grönt avdrag såklart!  

🏅 Alltid på Evfactory

Vi har skapat klara paket så att du får se vad det kostar med en gång. Detta gör att du vet vad du kommer betala och om du jämför samma paket hos våra konkurrenter är vi säkra på att du kommer köpa hos oss. Givetvis ingår alltid installation av certifierad elektriker!

Innehållsförteckning

Viktig information

Easee elbilsladdare har säljförbud

Från och med 2023-03-14 har Easee AS försäljningsförbud i Sverige efter beslut från Elsäkerhetsverket. Det betyder att det råder säljstopp för laddboxarna Easee Home och Charge. Anledningen till försäljningsstoppet är att Easee laddarna inte lever upp till de säkerhetskrav som Elsäkerhetsverket satt upp.

Zaptec Go vs Easee översikt

Zaptec GoEasee Home
🔋 Laddeffekt (Max)22 kW22 kW
🚗 Passar alla elbilar & laddhybriderJaJa
✅ Godkänd av ElsäkerhetsverketJaNej
🎚 Jordfelsbrytare (elektromekanisk)JaNej
⚡ DC-skydd (som uppfyller kraven)JaNej
🌈 Färger65
🏭 TillverkareZaptecEasee
🌍 LandNorgeNorge
⚖️ LastbalanseringJaJa
👍 Garanti5 år5 år
🏋️ Vikt1,3 kg1,5 kg
📐 Storlek (H x B x D)242 x 180 x 75 mm256 x 193 x 106 mm
🌡 Temperaturområde–30 °C till +40 °C–30 °C till +50 °C
🌐 WifiJaJa
📶 4G (gratis)JaJa
🆔 RFIDJaJa
📱 MobilappJaJa
🚦 Led indikatorJaJa
Zaptec Go vs Easee slutbetyg

Zaptec eller Easee

Som du kan se i översikten ovan så kan vi konstatera att laddningsstationerna Zaptec Go och Easee Home är tekniskt väldigt lika. Det mest väsentliga är att båda laddarna kan ladda alla elbilar och laddhybrider. Andra viktiga funktioner som elbilsladdarna delar är att laddeffekten är samma (22 kW), garantin är på 5 år. Dessutom är båda tillverkade i Norge av norska företag och är anpassade till vårt varierande klimat.

Lika men väldigt olika

Trots många likheter skiljer sig Zaptec Go från Easee home. Den viktigaste skillnaden mellan laddboxarna som vi måste lyfta fram är att Zaptec Go är godkänd av Elsäkerhetsverket medan Easee Home inte är det.

Anledningen till det är tvådelad:

  1. Easee använder sig av en jordefelsbrytare som är elektronisk istället för elektromekanisk. Det menar Elsäkerhetsverket gör att det finns en risk att den inte löses ut.
  2. DC-skyddet som Easees laddboxar använder uppfyller inte kraven som ställs.

Det betyder att du använder Easees laddbox på egen risk.Eller som Elsäkerhetsmyndighetens uttrycker sig:

Andra skillnader

Förutom säkerheten som är den viktigaste skillnaden så skiljer sig Zaptec Go sig även åt på så sätt. Den är lite mindre än Easee Home och väger också aningen mindre. Det här är inte några stora skillnader som egentligen påverkar men det tåls att påpekas.

Det som de flesta lägger märke till är att desigen skiljer sig mellan de båda företagen. Både utseendet och färgerna skiljer sig även om dessa skillnaderna är relativt små.

Design

Den stora skillnaden vad gäller elbilsladdarna är som sagt desginen. Storleken är snarlik men utformningen ser ganska  annorlunda ut. Vi lägger inte så stor vikt i vilken som ser snyggast ut. Istället låter vi dig avgöra vilken du föredrar rent utsendemässigt. 

Det vi kan säga är att både Zaptec Go och Easee home båda är stilrena och väldigt snygga.

Easee Home

Easee Home har en enkel och samtidigt modern design. Den väger väldigt lite, 1,5 kg totalt. Laddboxen kommer i fem olika färger. Svart, vit, grå, mörkblå och röd.

Zaptec Go

Precis som Easee Home så har Zaptec Go en enkel och stilren design. Det är svårt att tro men den väger dessutom mindre än Easee, endast 1,3 kg. Zaptec Go finns idag i sex olika färger, Svart, vit, grå, mörkblå, mossgrön och brun.

Trots att båda dessa laddboxar från Easee och Zaptec är små ska du inte luras. De är väldigt kraftfulla trots sin lilla storlek! På tal om kraft, låt oss ta en titt på laddkapaciteten.

Laddkapacitet: Zaptec Go vs Easee

När det gäller laddkapacitet är Zaptec Go vs Easee mycket lika. De kommer båda i två olika verisioner. En med en laddkapacitet på 11 kW och en version med 22 kW. Båda laddningsstationerna är designade för att ge en snabb och effektiv laddning av din elbil, vilket gör dem till utmärkta alternativ för ditt hem.

Eftersom laddkapaciteten för Easee vs Zaptec är praktiskt taget densamma, kan du förvänta dig liknande prestanda från båda laddarna. De justerar automatiskt laddningshastigheten baserat på ditt hem och din bil, vilket innebär att du alltid får den bästa möjliga laddningen.

Sammanfattningsvis är både Zaptec Go och Easee Home starka konkurrenter när det gäller laddkapacitet. Du kan vara säker på att oavsett vilken laddningsstation du väljer kommer du att få en snabb och pålitlig laddning för din elbil. Det är viktigt att överväga andra faktorer, såsom design och extra funktioner, för att göra det bästa valet för dina behov.

Fördelar och nackdelar med Zaptec Go

Fördelar

 • Typ 2 uttag som passar elbilar och hybrider
 • Godkänd av elsäkerhetsverket
 • Liten men kraftfull
 • 5 års garanti
 • Stilren design
 • Kommer i sex olika färger
 • 3-fas 22 kW
 • Prisvärd laddare

Nackdelar

 • Kräver extern lastbalansering från Enegic (ingår när du köper på evfactory.se)
Zaptec Go fördelar och nackdelar
Zaptec Go fördelar och nackdelar

Fördelar och nackdelar med Easee home​

Fördelar

 • Passar alla elbilar och laddhybrider
 • Kraftig 22 kW laddare
 • Lastbalansering
 • 5 års garanti
 • Stilren design
 • Prisvärd laddare

Nackdelar

 • Ej godkänd av Elsäkerhetsverket
 • Saknar rätt jordfelsbrytare
 • Saknar DC-skydd som uppfyller kraven

Säkerhet och pålitlighet: Zaptec Go vs Easee

När det gäller säkerhet och pålitlighet i jämförelsen mellan Zaptec Go och Easee, så går Zaptec Go segrande ur striden. Anledningen är att Easee inte har godkänts av Elsäkerhetsverket, vilket är en viktig faktor att överväga vid valet av en laddningsstation.

Elsäkerhetsverket är en myndighet som ansvarar för att säkerställa att elektriska produkter och installationer är säkra att använda. Om en laddningsstation inte är godkänd av Elsäkerhetsverket, kan det innebära att den inte uppfyller alla säkerhetskrav och riktlinjer som gäller i Sverige.

I Easees fall så införde Elsäkerhetsverket den 14 mars 2023 ett säljstopp för Easees laddare Home och Charge. Du kan läsa mer om säljstoppet på Elsäkerhetsverkets hemsida.

Zaptec Go å andra sidan är godkänd av Elsäkerhetsverket, vilket innebär att den uppfyller alla gällande säkerhetsstandarder och krav. Detta ger dig som användare en extra trygghet och försäkran om att du har valt en pålitlig och säker laddningsstation för din elbil.

I kategorin säkerhet och pålitlighet är Zaptec Go det bättre valet jämfört med Easee. Det är viktigt att du tar hänsyn till säkerhetsaspekter när du väljer en laddningsstation för att skydda både din elbil och ditt hem från potentiella risker som brand och risk för elchock.

Zaptec Go vs Easee och Grön teknik avdrag

Oavsett vilken laddbox du väljer har du rätt till grönt avdrag om du beställer laddboxen tillsammans med installation. Det betyder att du kan få avdrag upp till 50 000 kr per år och person. Du behöver inte göra något speciellt utan när du beställer en laddbox med installation via evfactory.se ansöker vi om grönt avdrag åt dig.
easee home eller zaptec go betyg

Zaptec Go vs Easee betyg

Efter att ha testat både Zaptec Go och Easee så ahr vi sammanställt ett betyg för båda laddarna. Överlag är laddarna väldigt likvärdiga men det som sänker betyget för Easee är att deras laddare inte uppfyller de grundläggande kraven som ställs av Elsäkerhetsverket.

Zaptec Go betyg: 5 av 5

Zaptec Go är en smidig, snygg och användarvänlig laddare som passar till alla elbilar och hybrider. Den är enkel att använda och kommer med en smidig app som låter dig optimera din laddning vart du än är. 

Den är anpassad för väderförhållandena här i Sverige där kalla vintrar varvas med varma somrar. Den kommer med 5 års garanti från tillverkaren vilket är ett bevis på att företaget står bakom sin produkt.

Allt detta i kombination att Zaptec ligger i framkant vad gäller tekniken i sina elbilsladdare gör att du kan vara säker på att du får en laddbox som kommer fungera i många år framöver.

Grädden på moset är att laddboxen är en av de billigaste laddarna på marknaden och är ett bevis på att du inte behöver köpa den dyraste laddboxen för att få optimal prestanda på din laddning.

 • Kapacitet: 5/5
 • Säkerhet: 5/5
 • Användarvänlighet: 5/5
 • Teknik: 5/5
 • Pris: 5/5

Totalt: 5 av 5 

Easee Home betyg: 2 av 5

Easee home är precis som Zaptec Go en väldigt kraftfull, snygg och användarvänlig laddare. Samtidigt är den liten, stilren och passar i de flesta hem.

Även den här laddaren har 5 års garanti och är anpassad till vårt svenska klimat. Priset har historiskt varit på ungefär samma nivå som Zaptec Go vilket gjort Easee Home en av de populäraste laddarna länge. 

Det som tyvärr sänker betyget så kraftigt är att laddaren inte får säljas och anledningen till detta. 

Säljstoppet som satts in av Elsäkerhetsverket med motiveringen att laddboxens jordfelsbrytarlösning samt DC-skydd inte uppfyller kraven i Sverige är inget som kan ignoreras. Allt detta påverkar säkerheten, användarvänligheten och tekniken som i kombination sänker betyget till två av fem.

 • Kapacitet: 5/5
 • Säkerhet: 2/5
 • Användarvänlighet: 3/5
 • Teknik: 4/5
 • Pris: 5/5

Totalt: 2 av 5 

zaptec go eller easee home vilken ska jag välja

Zaptec Go vs Easee vilken ska jag välja?

I dagsläget går det inte att köpa Easee i Sverige då den har säljförbud. Därför är det självklara valet Zaptec Go om du väljer mellan dessa två laddare. 

Givetvis finns det andra laddare som är bra som är värda att överväga. Redan nu kan vi dock säga att de är dyrare än Zaptec Go och om du varit inställd på att köpa Easee så är Zaptec Go väldigt lik. Vi skulle kunna säga att den till och med är bättre!

Bästa priset här på Evfactory

Vi tycker att det ska vara enkelt och bekvämt att beställa en laddbox. Därför hittar du endast paketpriser här på Evfactory där du får allt du behöver för att ladda din elbil. Många laddboxförsäljare väljer att locka till sig dig genom att locka med låga priser. Sedan måste du göra massa tillval och när du väl kommer till kassan har priset ofta dubblats. Vi försöker jobba med transparenta priser redan från start. På så sätt slipper du onödiga överraskningar när du kommer till kassan.

Paketpris på Zaptec Go

Vi erbjuder klara paketpriser där du får allt du behöver för att ladda din elbil utan att priset ändras. I våra paket ingår:

 • Laddbox
 • Laddkabel 7 meter (för vad ska du ladda med annars?)
 • Lastbalansering (så du kan ladda utan att elen går)
 • Installation av certifierad elektriker
 • Grön teknik avdrag på 50%
I våra paket ingår allt du behöver för att ladda din bil. De allra flesta beställer det som ingår i våra paket. Ibland behövs det dock andra tillbehör. Det kan vara en laddstolpe.
Zaptec Go prisättning Evfactory

Jämför priset själv

Vi tycker att hemsidor där du kan jämföra priser är fantastiska. Men när det kommer till laddboxar kan de vara väldigt missvisande. De visar nämligen bara priset för själva laddboxen utan allt du behöver köpa till. 

Istället väntar en tråkig överraskning när du väl klickar dig in på sidan. Alla tillval kostar extra.

Därför uppmuntrar vi dig att du jämför priset själv och om du vill ha samma produkt till ett lägre pris är du varmt välkommen till oss på EVFactory.se. 

Hur andra prisätter
Kundvagn
På evfactory.se använder vi cookies för att förbättra din upplevelse och ge dig ytterligare funktionalitet.
Börja skriva för att se produkter du letar efter.
Butik
0 artiklar Varukorg

Enkelt & smidigt

EV:Factorys
Allt-i-ett-lösning

Alla laddpaket innehåller allt som behövs 
för en komplett laddlösning (inkl. installation).

Under respektive produkt kan du se exakt vad som ingår i paketet. För att se våra olika paketlösningar klicka på butiken nedan.

Enkelt & smidigt

EV:Factorys
Allt-i-ett-lösningen

Alla laddpaket innehåller allt som behövs för en komplett laddlösning.